най-добрият излят мрамор в Европа, рециклируем, с рециклирани смоли на основата на PET, активни антибактериални и вируцидни при поискване

Излят мрамор

Нашите лети мрамори се предлагат в множество покрития, матови и гланцови. Това са много по-ефективни материали от керамиката – която заменят на пазара – защото имат превъзходни технически характеристики: те гарантират по-голяма устойчивост дори при по-ниска дебелина, както и възможността да получат размери, немислими за други материали като керамика, стъкло и акрил.

Висококачествените покрития в гланцовия диапазон са сравними със стъклото, като същевременно запазват изключителните технически характеристики. Производствената гъвкавост също така дава възможност за ненадмината хроматична променливост и повтаряемост, с минимални допуски.

Доломити
Смола от рециклиран PET
Технически емайл

Нашият лят мрамор е:

– Ceramilux®

Ceramilux® е материал, съставен в по-голямата си част от минерални пълнители (каменен прах от Доломитите в област Фриули) и смоли, получени от рециклиран PET с гликолов произход. Техническият емайлов филм, който покрива повърхността, може да бъде едновременно непрозрачен и лъскав и е акрилатен полиестер, който позволява много висока устойчивост на надраскване. Благодарение на новата формулировка, разработена през 2020 г., тя има характеристиката да е бактериостатична. Естетиката, в допълнение към механичните и химичните свойства, прави Ceramilux® идеален за обзавеждане на бани, гарантирайки широка гъвкавост при разработването на умивалници вани и душ корита.

– Mineralmarmo®

Mineralmarmo® е минерално съединение, което в непрозрачно покритие е подобно на естествения камък, докато ако е полирано, има блясък от 80 гланц и огледален завършек. Освен това, за душ корита, благодарение на приложение във фазата на предварително формоване, същите могат да бъдат оцветени. Mineralmarmo® е покрит с технически емайлиран филм, наречен Gelcoat, което го прави изключително устойчив, а вътрешната част, произведена с калциев карбонат на прах от италианските Доломити, обвързана заедно с рециклирана PET смола, се използва широко и за производството на умивалници и душ корита и за обществени пространства, издържащи на ежедневна дезинфекция с пара, за да гарантират регулаторните стандарти на най-взискателните страни, като Германия.Благодарение на новото поколение технически емайлиран филм – както лъскав, така и непрозрачен – устойчивостта на надраскване е несравнима; освен това е възможно да има технически емайл с вирусидни свойства (тестван със Sars-Cov-2).

Технически характеристики

Качества, общи за всички наши материали

За дизайнерите

Ако е матов: Естествена красота, подобна на полиран камък

Ако е полиран: 80 гланц и огледален завършек

Отливане от щампа

Максимална точност благодарение на минималните толеранси

Безшевен органичен дизайн

Напуквания и повърхностни счупвания поправими на място

За потребителите

Най-чистото бяло в бранша

Повърхност приятна на допир, гладка или лъскава

Акустично намаляване на шума на водата

Устойчив на пожълтяване и термични удари

Възстановими петна

За околната среда

Biobased® екологични формулировки

Състои се също от царевица и рециклиран PET

Антибактериални, защото са фотокаталитични

По-леки продукти за намаляване на консумацията на CO2

Може да се рециклира в края на живота им

Зелени материали

Всички наши материали са еко-устойчиви благодарение на уникални качества

Формула на Biobased® и рециклиран PET

Ние сме единствената компания в света, която произвежда твърда повърхност Biobased®: произходът на смолите е от царевица. Освен това, намаляването на теглото на ваните на биологична основа – 30% по-малко от конкурентите – също позволява по-нисък разход на CO2, генериран от транспорта.

За Mineralmarmo обаче смолите, които преди са били с изкопаем произход, са заменени с екологично устойчиви рециклирани PET смоли.

Тези стойности позволиха на нашите материали да получат златния сертификат Green Guard от LEED® (американската система за класификация за енергийна ефективност и екологичен отпечатък): ние сме единствените, които предлагаме тези 2 нововъведения.

100% рециклируеми материали 

Още днес 8% от Mineralmarmo, използван за производството на умивалници и душ корита на Nicos, се състои от собствени отпадъци от преработката (отпадъци от струйка и леене), които се въвеждат отново в производствения цикъл.

В края на жизнения си цикъл нашите материали се използват повторно като строителна основа, но в бъдеще, веднага щом европейското законодателство и логистика го позволят, те могат да се върнат, за да бъдат рециклирани на 100%, за да се прераждат в нови продукти съгласно C2C логика. (Бизнес модел „От люлка до люлка“/Cradle to Cradle).

Съотношението между произведените отпадъци и внесените суровини в нашите производствени отдели е равно на 12% и днес 30% от тези отпадъци вече са рециклирани. Целта е да се рециклират 60% до 2022 г.

Вируцидни анти-COVID-19 материали (тествани със SARS-CoV-2)

От септември 2020 г. Nicos може да направи материалите (дефинирани CF = covidfree) бактерицидни и вируцидни: механизмът за елиминиране на вирусите на нашите материали се дава от тяхното каталитично действие: неопровержими лабораторни тестове подчертават пробивите в мембраната и клетъчните стени на бактерии и вируси, включително коронавирус когато влязат в контакт с повърхността.

На 28 август 2020 г. докладът от теста, публикуван от UOCMV, потвърждава, че „от изследването на културата повърхностите на материалите на Nicos International демонстрираха вирусидна активност срещу SARS-CoV-2 след време на контакт 30′ и 60’“.

Цел

Позиционирането на нашите материали на пазара

– Ceramilux®

лъскав или матов лят мрамор

– Mineralmarmo®

лъскав или матов лят мрамор